dilluns, 18 de maig del 2015

Anàlisi del context


Titularitat

L'Escola Bressol El Llimoner, som un centre públic, amb titularitat de l'Ajuntament de Barcelona. La gestió del nostre centre la realitza l' IMEB (l' Institut Municipal d'Educació de Barcelona).






Característiques del centre:

L'escola està situada al barri barceloní de Poblenou. És una masia dels segle XVIII de dues plantes, essent la primera planta la principal, on es desenvolupen la majoria de les activitats i on trobem un jardí gran i el patí. A la planta superior trobem les golfes que serà un espai més d`aprenentatge, on trobem la SUM ( sala d`usos múltiples). 
Les aules són  amplies i adaptades a les característiques dels infants i totes tenen  accés al pati a través de grans vidrieres que són la principal font de llum. Entenem tots els espais com una font d`aprenentatge de manera que cada grup tindrà una aula de referència, però al dia a dia de l`escola tots els espais seran de lliure circulació; exceptuant  l`aula dels lactants i la de caminants petits que per les seves característiques necessiten un espai delimitat i propi. Totes les aules estan comunicades  a través d`un espai comú que es també en si mateix un espai d`aprenentatge, on els infants poden desenvolupar- hi activitats. En aquesta planta hi trobem també la cuina amb el rebost, el despatx de direcció, la sala de mestres, els lavabos i un espai amb guixetes per els treballadors/res.  
A la planta superior hi trobem la SUM, un espai pensat i adaptat per desenvolupar certes capacitats i valors dels infants; és un espai acollidor,  càlid i segur, equipat amb un racó de biblioteca ( coixins, contes, titelles, estora), un racó d`ombres i llums( projector de transparències, papers de colors, figures) i un racó de relaxació i música ( màrfegues, equip de música, coixins, mòbils penjats). Quant a l`espai exterior l`escola disposa d`un pati extens de terra i gespa, amb un sorral, amb gran varietat d`elements de joc, intentant que no hi hagi joguines comercials. Un altra espai exterior molt important per l`escola és el jardí que té una part assalvatjada i una cultivada. Aquesta darrera zona té arbres fruiters d`entre el que destaca el nostre llimoner, el qual dóna nom a la nostra Escola Bressol i un hort amb verdures de temporada.
L'escola compta amb espais amplis, essent la seva dimensió total de 525 m2. D'aquests, 350m2 corresponen a la planta inferior i 175m2 a la planta superior de les golfes (SUM). A més a més, de jardí i pati tenim 200 m2. La capacitat de l'escola és de  74 places respectant la normativa de 2m2 per infant.
El centre disposa d'una línia amb cinc unitats: una unitat de lactants, una de caminants petits, caminants grans i dues de grans.
Els/les professionals que treballem a l'escola som: la directora, titualda en Educació Infantil i Psicopedagogia; una mestre d'Educació Infantil i cinc TEI. 


Distribució de les plantes del centre:

                                                       PLANTA BAIXA




PLANTA SUPERIOR: SUM



Situació econòmica, social i cultural.

L’Escola Bressol El Llimoner es troba al Districte de Sant Martí, al barri del Poblenou. El barri compta amb tres focus econòmics importants: el turisme, el petit comerç i una zona empresarial (d’oficines).
La importància del turisme al barri fa que el mateix compti amb hotels, restaurants i botigues orientades a aquest sector. El petit comerç ha estat un dels sectors tradicionals de la zona i continua essent-ho (tant de la població autòctona com de la nou vinguda). Amb el 22@, part de l’antiga zona industrial de Poblenou va quedar transformada en un espai d’oficines,que comportà l’encariment del sòl amb la conseqüent marxa de l’antiga població. Malgrat el canvi, l'orígen del barri és de tipus obrer, essent la població treballadora llavors i continuant sent-ho, amb el canvi, a dia d'avui.

Al districte hi conviu gent molt diversa (població heterogènia) amb diferents orígens i nivells d’adquisitius: famílies joves amb 1, 2 o 3 fills/es, tradicionals, monoparentals i homoparentals; es tracta d'un barri intergeneracional en el que conviu gent jove nouvinguda amb infants i gent de la tercera edat . 
Aquesta població migrada al barri és autòctona, arribada des d’altres barris de Barcelona: famílies joves amb feina i fills/es que són de classe mitja amb força poder adquisitiu. També comptem amb d'altres grups de població migrada: població xinesa, àrab, anglosaxona i alemanya, oferint un mapa ric i divers al barri, amb les conseqüents diferències tant culturals com econòmiques.
Dins el Poblenou i la zona de la nostra escola, comptem amb quatre parcs infantils, una biblioteca, un gimnàs municipal, un casal de jubilats, dos centres d'assistència primària (CAP), un de Serveis Socials i quatre centres d'Educació Infantil i Primària. Nosaltres som al costat del CEIP La Llacuna,  i  vora la rambla de Poblenou, .
La zona està molt ben comunicada a través d’una xarxa complerta d’ autobusos, metro i tramvia.
El teixit associatiu del barri és molt ric i esdevé un tret distintiu de la seva identitat. Aquest teixit el formen diverses entitats de diversa tipologia, heretades de l’antiga població obrera: cooperatives de consum, associacions de veïns/es , ateneus,etc.

La llengua vehicular és el català i el castellà majoritàriament tot i que conviuen amb d’altres llengües com el xinès, l’anglès, l’alemany o l’àrab. 
Necessitats dels usuaris

Donades les característiques de la població de Poblenou, la tasca del nostre centre serà principalment la d’acollir la diversitat cultural i fomentar la igualtat des d’  una vessant  inclusiva. Entenem l’escola com un servei més del barri i per això l’obrim a aquest bidirecionalment (del centre al barri i del barri cap a l’escola) participant del teixit associatiu amb el que compta, elaborant projectes comuns i aprofitant tots els recursos que l’entorn ens ofereix.
La necessitat de les famílies per abordar les seves jornades laborals fa que la nostra escola ofereixi un horari de 8 del matí a 18 de la tarda. Essent l’hora de 8h a 9h i de 17h a 18h la d’acollida per aquelles famílies que ho necessitin. També oferim la possibilitat de que els infants facin l’àpat del esmorzar , dinar i berenar a l’escola .

Les necessitats educatives que ens podem trobar a la nostra escola dependran del tipus de família. En aquest sentit treballarem amb la singularitat de cada infant a tots els nivells. Donades les característiques de les famílies que predominen al nostre centre, les necessitats físic- biològiques i les afectivo-emocionals dels infants són ben ateses per les mateixes i el nostre paper serà d’acompanyament.
D’altra banda, entenem la relació amb el barri com una oportunitat d’aprenentatge i recollim la voluntat de les famílies de fer créixer en els infants la cultura de barri. Per aquest motiu, serà una necessitat, donada pel nostre context, la interacció del nostre centre amb l’entorn i l’elaboració de projectes i activitats relacionades amb el barri a treballar a través d’aspectes psicomotrius i cognitius.

Trets d'identitat


 Valors ideològics

La nostra escola aposta pel treball inclusiu en tots els seus àmbits, entenent que tothom ha de tenir dret a l’educació. La tasca del nostre centre és la fomentar la no discriminació entre els infants i les famílies, considerant la riquesa que suposa la convivència de diferents cultures, identitats, etc. D’altra banda, considerem principal fomentar valors de respecte i cura pel medi ambient i la natura, essent la nostra escola, una Escola Verda.



divendres, 15 de maig del 2015

Canals de comunicació Família - Escola.

A la nostra Escola Bressol, considerem l’Infant com un ésser únic però que alhora pertany a un sistema familiar que l’acompanya en el seu procés de desenvolupament i aprenentatge. Per aquest motiu, una de les nostres característiques és la cooperació amb les famílies i el treball conjunt amb aquestes, en les tasques de l’escola, compartint així l’educació dels infants. 
Els canals de comunicació que establirem amb les famílies seran diversos en funció del moment del curs en que ens trobem i de la tipologia de la informació que vulguem donar.
Abans no comenci el curs, farem entrevistes amb cada família per tal de conèixer les particularitats de cada infant i el seu entorn més immediat. A principi de curs, farem una reunió general de benvinguda. Durant el curs, farem una entrevista amb cada família; malgrat això, podrem fer-ne de periòdiques en funció de les necessitats que tant des de les famílies com des de l’escola sorgeixin.
A l’entrada de l’escola hi posarem una cartellera- pissarra on poder compartir amb les famílies informacions diverses. Per tal de comunicar activitats concretes, informacions urgents, pagaments, autoritzacions i sortides, farem arribar circulars a les famílies (bé a la bossa dels infants, bé donant-la en mà).
A més a més, comptarem amb una pàgina web de l’escola. Una part d’aquesta serà d’accés lliure i una altra d’accés restringit per tal que les famílies a través d’una contrasenya puguin veure les activitats que realitzem, fotografies dels infants, recordatoris, circulars, etc.

La paticipació de les famílies és doncs per a nosaltres molt important oferint-los la possiblitat de: 
  • Organitzar festes
  •  Aporter els seus coneixements sempre que vulguin, ex: cura de l’hort, concert, oficis etc..
  • Contar contes, confeccionar disfresses.
  •  Ajudar en tasques (com per exemple acompanyar-nos a les sortides).
  •   Participació  en obres de teatre, danses.
  •  Col·laborar en l’aportació de materials.

Grau d’ arrelament i transmissió cultural del país.

La llengua vehicular de la nostra escola és el català. Donem molta importància a la cultura del nostre país, per això treballem a apartir de les festes tradicionals, la llengua,etc.

El grau d’arrelament de la cultura autòctona és alt; malgrat això sí que existeixen grups culturals diferents i per això fomentarem i difondrem la cultura catalana a través de la celebració de festes tradicionals: Nadal, Sant Jordi, Castanyada... També a través de cançons, contes.



Valors que orienten la tasca educativa del centre.

Busquem que els infants assoleixin els seus objectius a través de la cooperació i el treball en equip, cosa que aprendran gràcies a la nostra tasca inclusiva.
Volem afavorir la seva creativitat, entesa com a manera de resoldre reptes o conflictes que se’ls presentin a la vida; aconseguint que siguin infants autònoms, resolutius i que pensin per sí mateixos.






L'objectiu que des d' El Llimoner perseguim com a base i pilar de la nostra tasca educativa (entenent que sense aquest qualsevol activitat amb l'infant deixa de tenir sentit),  és el de crear un espai afectiu i de confiança; generant vincles que fomentin l'exploració i la inicitativa de l'infant per descobrir el seu entorn i les seves pròpies capacitats; un ambient  on se senti a gust, feliç i  lliure; infants sans, que riguin!!!!









Quina relació tenim amb altres entitats?

Tenint en compte la importància de la estreta relació entre el centre escolar i el barri, organitzem diverses activitats en les quals fomentem aprenentatges específics dels infants i afavorim el seu desenvolupament social:


* Activitats en els horts ocupats:
 - Visita i tallers a un dels hort ocupats del barri.
- Activitats a l’hort de l’escola amb la visita del personal que gestiona l’hort del barri visitat.



* Biblioteca:
 - Visita mensual a la Biblioteca del Poble Nou Manuel Arranz, de l’aula dels grans.
- Visites de conta-contes a l’escola per part dels professionals de la biblioteca Manuel Arranz.








*Centre cívic:
- Taller anual de dansa i música per als caminants grans i el grup dels grans.




Donada que una de les interaccions que es donen en quant a la participació amb les famílies és la ajuda en les tasques com per exemple les sortides i visites, comptarem amb la col·laboració d’algunes famílies alhora de realitzar aquest tipus d’activitats.


Els nostres objectius

Quant als nostres objectius, com a centre perseguim que els infants desenvolupin la seva autonomia entesa com l’adquisició d’ hàbits d’higiene, la resolució de conflictes, la realització de tasques quotidianes,... També, afavorir el procés de socialització mitjançant la relació amb els altres i el coneixement d’un mateix. Per a l'escola és molt important ajudar als infants a saber desenvolupar-se en el medi i l’entorn així com a tenir-ne cura.

Respecte l'organització de la comunitat educativa i aquella forma de la que volem dotar-la, treballem per: crear una sòlida família educativa amb la participació per part de tots/es, fomentar la cooperació entre tots/es els/les membres d'aquesta i establir canals de comunicació per tal de garantir la transparència i la concreació del model educatiu.

En la relació amb d'altres centres, els nostres objectius van orientats a crear una xarxa forta amb les entitats i centres del barri i a possibilitar l’ intercanvi d’aprenentatges entre els infants i altres iguals i/o adults.

Finalment, considerem molt important la formació continua del personal docent i el treball que reforci les seves competències i per això tractem d' assegurar la formació permanent de l’equip mitjançant jornades programades al centre, fomentar la motivació de tot l’equip i invertir en recursos que acompanyin i permetin posar a la pràctica la formació.

Organigrama escolar



 







 








  

 












Les funcions del personal de l'escola

Funció de el/la director/a:
·         Representar el centre i la Administració en el centre.
·         Vetllar pel compliment de les normes vigents i la seva aplicació correcta. Organitzar i controlar els recursos humans que tingui assignat el centre: Assignació de les professionals a les aules d’acord amb els criteris establerts, difusió de l’oferta  formativa institucional, control del compliment laboral, executar el pla d’acollida del personal de nova incorporació al centre i seguiment i avaluació del personal docent.
·         Planificar, seguir i avaluar totes les activitats del centre.
·         Vetllar per la coherència de les activitats educatives i la seva adequació als diferents grups d’edat. Preveure i administrar el pressupost del centre: Control de les despeses i pagaments.
·         Introduir i actualitzar informàticament les dades acadèmiques i administratives del centre. D’acord amb els procediments i disposicions que estableix  l’IMEB: Control de les places, dades de facturació, dades d’escolarització, incidències, etc.
·         Control i vigilància dels manteniment de l’equipament; realització i actualització de l’inventari.
·         Vetllar per l’adequada relació amb totes les famílies del centre.
·         Impulsar i coordinar la participació dels diferents sectors de la comunitat eductiva, d’acord amb els canals establerts; convocar i presidir les reunions.
·         -Dirigir l’el.laboració i/o actualització del PEC ( Projecte Educatiu de centre i del Reglament de Règim intern ( RRI, actualment NOFC) i garantir-ne l’aplicació.
·         -Elaborar, en el marc del projecte educatiu, el Pla anual del centre i Memòria d’avaluació. Lliurar els documents a l’IMEB.
·         Coordinar-se amb les empreses i serveis externs per tal de garantir el bon funcionament del centre.
·         Atenció directe als infants, adequant el seu horari lectiu d’acord amb l’organització de l’escola.
·         Fer les funcions de coordinació i cap d’emergència del centre en la prevenció de riscos laborals.
·         En cas d’absència imprevista o de curta durada del director/a, l’educador/a complementari/a, assumirà aquelles funcions que afectin directament l’organització i funcionament  quotidians del centre. Si l’absència és de llarga durada, l’IMEB, enviarà un substitut en funcions tenint en compte les característiques del centre.
Funció dels/les tutors/es:
·         Elaborar, dur a terme i avaluar la programació d’aula en funció del Projecte educatiu de centre i el Projecte curricular i del nivell evolutiu dels infants.
·         Impulsar el desenvolupament harmònic i global i l’aprenentatge dels infants, potenciant les capacitats de cada nen i cada nena i , en el cas de criatures amb necessitats especials, actuar de manera coordinada amb els diferents serveis i  i /o professionals que els atenen, utilitzant els procediments i circuits establerts per fer demandes al Servei d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial de la Direcció de Centres de l’ IMEB i concretats a la Guia del procés.
·         Oferir als nens i nenes un conjunt d’experiències educatives adequades a les seves capacitats i que generin la seva activitat mental i observable.
·         Tenir cura de les necessitats bàsiques d’higiene de cada infant.
·         Promoure la interacció educativa que s’estableix amb l’educadora i entre altres infants.
·         Suscitar l’activitat constructiva de l’ infant com a responsable del seu propi progrés, a través de propostes que han de:
-      Facilitar l’exploració, el descobriment i la comprensió dels continguts nous, així com el seu ús autònom, de manera progressiva
-      Permetre camins més acompanyats i més autònoms per assolir les fites proposades; valorar tots els processos i ajudar a veure els més adients
-      Fer ús del llenguatge, verbalitzar el que es va fent i ajudar als infants a adonar-se’n potenciar la interacció entre els infants, com a font de socialització, individualització i desenvolupament cognitiu.
-      Fer propostes diferents que representin la diversitat dels infants, adaptant-les al punt de partida de cada infant i a la vegada saber fer propostes que el permetin  anar cada cop més endavant.
-      Observar i avaluar el procés d’aprenentatge de cada infant.
-      Atendre en tot moment el grup assignat durant la franja lectiva.
-      Preparar i adequar l’espai i els materials de joc.
-      Distribució dels espais i temps. Vetllar per la coherència de criteris i d’actituds entre el tutor/a i l’educador/a de suport educatiu.
-      Fer ús dels instruments per a la gestió de les incidències.
-      Informar les famílies del desenvolupament del seu/seva  fill/a a través d’entrevistes i informes escrits.
-      Dissenyar la planificació de la comunicació amb les famílies a l’aula.
-      Dirigir les reunions d’aula adreçades a les famílies.
-      Tutoritzar, si és el cas, estudiants que realitzin el pràcticum curricular a l’aula.
-      Ser responsable en el manteniment de l’equipament i dels recursos materials de l’escola.
Funció de l’educador/a complementari/a:
·         Recepció dels infants a les 8h del matí, tasca que es complementa amb personal de suport educatiu necessari segons el nombre d’infants que arriben de 8h a 9h.
·         Substitució del tutor/a o director/a que té una absència de curta durada.
·         Les tasques que li encomani la Direcció.
·         Suport a les aules, tant pel que fa al tipus d’activitat com a necessitats específiques del grup i dels infants d’especials necessitats.
·         Acompanyament d’activitats fora de l’escola.
·         Suport a tasques de la Direcció.
Funció del personal de suport:
-En l’ acollida educativa de 8h a 9h, del matí:
·         Rebre els infants i les famílies
·         Satisfer les necessitats de cura
·         Ajudar a esmorzar a aquells infants que facin aquest àpat a l’escola
·         Proposar activitats de joc ajustades a cada edat
·         Recollir i registrar la informació rellevant respecte a l’ infant i a la família i comunicar-la al tutor/a
-En el temps d’alimentació i descans:
·         Suport al tutor/a del grup en l’activitat del dinar, adaptant la seva intervenció als objectius establerts per l’Escola Bressol
·         Atendre les necessitats d’higiene i cura dels infants
·         Posar a dormir als infants, ajudar a preparar l’espai de descans i crear un clima adequat
·         Atendre als infants que es van despertant i recollir l’espai
·         Comunicar al tutor/a les incidències oportunes que s’hagin produït durant l’estona de descans

La nostra metodologia


La metodologia que utilitzem a la nostra escola esta basada en la orientació de diversos pedagogs. Organitzem les aules per racons que afavoreixen el desenvolupament integral dels infants i que faciliten la lliure elecció de les activitats proposades, gràcies a la lliure circulació que aquesta metodologia permet. A més del racons, adoptem de la teoria pedagògica de Freinet, els tallers, com a eina d’aprenentatge vivencial i significatiu que adaptarem a les necessitats i els interessos dels infants tenint en compte el seu  estadi de desenvolupament.

Un altre element que caracteritza la nostra metodologia és el tipus de material que utilitzem, material didàctic Montessori utilitzat d’una manera lliure i basant-nos en l’aprenentatge a través dels sentits, desprenent-nos de la rigurositat i el component més científic d’aquesta teoria.
Aquest material l’utilitzem sobretot per desenvolupar el pensament matemàtic dels infants, a través de la manipulació de peces de fusta, encaixos, tauletes amb sorra, etc que permeten en els infants més grans del primer cicle d’Educació Infantil introduir el concepte d’autocorrecció.

La importància que la nostra escola dóna a l’entorn natural i els espais exteriors del centre com l’hort, el jardí i tots els elements que els componen ( arbres, sorrals, flors i plantes, aigua, etc) la recollim de les aportacions de nombrosos autors de la pedagogia i especialment de Fröebel. Considerem que el desenvolupament integral de l’infant es veurà afavorit si li proporcionem un entorn d’aquest tipus.
Com Fröebel, donem també molta importància la música i les cançons. La música pren un paper molt important en moltes activitats i dinàmiques del nostre dia a dia a l’escola, sent així un recurs que permet introduir l’aprenentatge d’hàbits i rutines, l’expressió de les emocions, coneixement d’un mateix, etc.

A més de les teories que orienten la nostra implementació a les aules, per respondre a les necessitats d’aprenentatge del infants prenem com a referent a Jean Piaget, quant al coneixement dels estadis de desenvolupament dels mateixos que ens permetrà realitzar una bona observació (necessitats, característiques, senyals d’alerta, ritmes individuals,...) per així basar la nostra tasca professional a donar la millor resposta a aquestes necessitats. 

Els espais exteriors i interiors

L'exterior:

L’escola consta d’un pati –jardí de 200m2.  Aquest  acull diferents espais variats que ofereixen diferents possibilitats  de joc i aprenentatge als infants. El jardí  assalvatjat que permet la descoberta de la natura , l’hort que possibilita que els infants aprenguin el cicle natural de creixement de les plantes, la seva cura i entendre d’on prevenen els aliments vegetals que consumim. El sorral, on poden experimentar amb diferents textures i sensacions.








Evitem el terra de ciment en tot aquest espai exterior, sent així una zona totalment natural cuidada i respectada per a tots/es.


L'interior:

L’escola consta de 525 metres quadrats d’edifici, 350m2 a la planta inferior i 175m2 a la planta superior de les golfes (SUM).
A la planta baixa, la distribució de les aules permet que totes elles rebin la llum natural de l’exterior i alhora, la nostra organització, facilita la lliure circulació dels infants, ja que l’escola promou un model d’aules obertes en el que és l’ infant qui tria les activitats que vol realitzar en funció dels seus interessos i necessitats.
Les golfes o planta superior, esdevé un únic espai diàfan, ampli, que disposa de diversos recursos i que possibilita diferents usos. Per tal d’accedir a aquesta planta, la nostra escola compta amb un ascensor i escales.
Considerem important que els espais dels que puguin gaudir el infants siguin amplis i adaptats a les seves característiques i, per això, el nostre centre disposa de major amplitud de la prescrita i d’un mobiliari i material que té en compte les necessitats evolutives dels infants.



El centre disposa d’un equipament complert a nivell d’instal·lacions d’aigua, llum i calefacció que arriba de forma directa als usuaris (tant infants com personal del centre) a cada racó de l’escola.

Amb quins materials treballem?

La nostra escola fomenta el contacte de l’ infant amb la natura i amb el seu entorn més immediat, considerant-lo part del sistema en el que viu i procurant que desenvolupi totes les seves capacitats innates. Per aquest motiu, a la nostra escola treballem a partir de materials nobles  que trobem a la natura com ara fulles, pinyes,etc. Que fomenten la descoberta sensorial  i el descobriment de l’entorn. D’altra banda comptem amb material inespecífic en algunes de les unitats, ja que considerem que  esdevé una eina d’aprenentatge molt important i que ajuda a desenvolupar capacitats  com la creativitat, entesa com la resolució de conflictes o reptes que es poden presentar en la vida dels infants o la imaginació, fomentant el desenvolupament cognitiu i  permetent el desenvolupament global del infant.
Seguint aquesta mateixa línia, en d’altres unitats de l’escola destinades, per exemple, al joc simbòlic, disposarem de materials presents a la vida quotidiana dels infants, però als que no tenen normalment accés, possibilitant d’aquesta manera el contacte i la manipulació d’objectes reals que ajudin a conèixer i reconèixer el seu entorn més significatiu.  

Malgrat en alguns casos no ens sigui possible, a l’escola procurem no utilitzar materials de plàstic, donat que considerem que ja és força present a la vida i les joguines dels infants. El que intentem oferir són materials rics en experiències sensorials que fomentin el desenvolupament integral dels infants.





L' horari escolar

L’Escola Bressol el Llimoner ofereix un horari lectiu des del 15 setembre fins el 15 juliol. Des del mes de setembre fins al mes de juny, l’horari dels infants és de 9h a 17h. El del personal docent varia depenent de la tasca de cada professional; així, l’horari de les educadores tutores és de 9h a 13h i de 15h a 17h, tenint dues hores (d’13h a 15h) per a reunions i gestions i el dinar. L’educadora complementària té l’horari de 9h a 11.30h i el personal de suport fa un horari partit: de 8h-9h i d’ 11.30h fins les 15h.

Durant els quinze dies del mes de juliol els infants tenen un horari comprès entre les 9h i la 13h. El personal docent veu modificat el seu horari, que serà també diferent en funció de la tasca de cadascú: educadores tutores de 9h a 15h, l’educadora complementària de 9h a 11.30h i el personal de suport de 8h a 9h i d’11.30h a 13h.

Calendari escolar


dijous, 14 de maig del 2015

Altres activitats

La nostra escola dóna molta importància a les relacions i vincles amb l’entorn més immediat de l’ infant, tant al seu barri i ciutat com amb els espais naturals que l’envolten. Per això proposem activitats culturals com els conta- contes a la biblioteca del barri o espectacles de titelles promoguts des de l’Ajuntament durant les festes de Poblenou.

Quant a les activitats de contacte amb la natura, farem petites excursions al llarg del curs a la platja de Poblenou, per tal de contactar amb la sorra i veure el mar; visitarem els diferents horts urbans del barri per tal de conèixer tant la vida veïnal i organitzativa, com els processos de creixement de les plantes i, amb els més grans, a més a més, durant el tercer trimestre, realitzem una visita a “La Granja” situada a la carretera del Montseny –Sant Celoni durant tot un dia, per tal d’entrar en contacte amb animals i un entorn més singular que el conegut per l’ infant.